MOSKOVA’DA PORTAKAL KOKULARI

Erdoğan, Begüm (2016) MOSKOVA’DA PORTAKAL KOKULARI. Other thesis, TED Ankara Koleji.

Text (pdf)
Begum_Erdogan.pdf - Other

Download (256kB) | Preview

İyilik ve kötülük, insan tarafından, insanın etiketi niteliğini taşımaları için üretilmiş iki çelişen kavramdır. İnsan değişik olaylar zincirlerinden ve çevrenin sentezinden geçerek mi, bir tarafa yerleşir yoksa içinde açığa çıkarılan, kötülüğün bezediği bir kapalı kutu mu vardır? Bir birey, içindeki uyumakta olan kötülüğü açığa çıkarmaya nasıl ve hangi şartlarda karar verir? Karar verir mi, yoksa insan yapısal olarak bunu yapmaya hazır mı doğmuştur? İyi insan olmak, neleri gerektirir? İyi ya da kötü insan olmayı, toplum mu belirlemektedir, yoksa toplum sadece –iyiye ya da kötüye- doğru itici güç mü olmaktadır?

Additional Information: Kılavuz Öğretmen: Havva Reyhan
Uncontrolled Keywords: Mustafa Becit, Her Şey Ben Yaşarken Oldu, Dostoyevski, Ev Sahibesi
Depositing User: Users 114 not found.
Date Deposited: 21 Sep 2016 05:54
Last Modified: 21 Sep 2016 08:46