EĞİTİM VE TOPLUM

Toker, Başak (2018) EĞİTİM VE TOPLUM. Other thesis, TED Ankara Koleji.

[img]
Preview
Text (pdf)
Basak_Toker.pdf - Other
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial.

Download (305kB) | Preview

Abstract

Okul ve bu okulda geçirilen zaman, gerek okuldaki eğitime bakış açısıyla gerek öğrencilerin hem öğretmenler hem de okuldaki diğer öğrencilerle etkileşimiyle bireyin geleceğinden kişiliğine, dünyaya bakış açısından dünyanın ona bakış açısına kadar birçok alanda etkisini gösteren en temel noktalardan biridir. Bu tez çalışmasında da, Rıfat Ilgaz’ın güldürü yoluyla toplumu eleştiren “Hababam Sınıfı” adlı yapıtı ve N. H. Kleinbaum’un “Ölü Ozanlar Derneği” adlı yapıtında, bir tanesi İstanbul’da, diğeri İngiltere’de olmak üzere iki erkek lisesindeki öğrencilerin okulları ve onların nasıl etkilendiğiyle ilgili süreçlerinin nasıl irdelendiği ortaya konulmuştur. Yapılan incelemelerde, iki yapıtta da değinilen temalardan olan eğitime bakış açısı, öğrenci-öğretmen ilişkileri ve arkadaş ilişkilerinin benzerlik ve farklılıkları, yazarların bu kavramları hangi boyutta ele aldıklarının üzerine karşılaştırılacak ve bunların nasıl aktarıldığı örneklenecektir.

Item Type: Thesis (Other)
Uncontrolled Keywords: Rıfat Ilgaz, Hababam Sınıfı, N. H. Kleinbaum, Ölü Ozanlar Derneği
Subjects: P Language and Literature > PL Turkish Literature
Depositing User: Users 114 not found.
Date Deposited: 09 Oct 2018 10:07
Last Modified: 09 Oct 2018 10:07